Nood aan een extra budget? 

Helaas heeft niet iedereen de buffer om onvoorziene kosten op te vangen. 

Lenen bij de bank zorgt er ook voor dat je hier soms jarenlang aan vastzit! 

Snel lenen is ook niet altijd voor iedereen zomaar mogelijk. 

Wij kunnen je misschien snel helpen.

U wil verkopen

 

Dit is bij ons mogelijk! U zendt een beschrijving door van uw artikelen. Voeg voldoende informatie toe met foto's, en zeker en vast je vraagprijs. Komen we een prijs overeen, dan zijn uw spullen meteen definitief verkocht. Wens je uw artikelen nadien toch graag terug, dan is verpanden uiteraard de betere oplossing.

U wil verpanden

 

Het grote voordeel aan verpanden is dat uw ingegeven artikel niet definitief is verkocht. Dit komt na terugbetaling van uw lening met rente, opnieuw in uw bezit.

Heel eenvoudig werkt verpanden als volgt. Iemand brengt een goed van waarde naar het pandjeshuis en krijgt daarvoor een geldbedrag en een contract. Hierop staat een beschrijving van het goed, het kredietbedrag, persoonsgegevens van de lener en de voorwaarden van de pandbelening.

Over het geleende bedrag wordt net als bij een banklening rente gevraagd. Over het algemeen wordt die rente berekend in procenten over het beleende bedrag per maand. Deze rente wordt normaliter betaald aan het einde van de beleentermijn als de lener het goed komt terugkopen, of als de lener de termijn wil verlengen.

 

Voorbeeld:

Stel, een man komt met een spelconsole bij ons pandjeshuis. Hij wil er €100 voor lenen. De medewerker van ons pandjeshuis taxeert de console en ziet dat de console minimaal €100 waard is. De medewerker stelt de identiteit van de man vast aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Hij legt aan de man uit wat de voorwaarden zijn, laat de man het beleencontract tekenen en betaalt de man het volledige bedrag van €100 uit en geeft het pandbriefje/contract mee.

Ons pandjeshuis werkt met pandbeleningen met een termijn van maximaal 2 maanden en een wettelijk vastgelegde rente van 4,5% per maand.
Komt de man de spelconsole binnen een maand ophalen, dan kost dit de man  €104,50. Namelijk de geleende €100 en € 4,50 rente. Haalt de man het goed pas op als de eerste maand is verstreken maar wel voor het verstrijken van de termijn van 2 maanden, dan dient de man €109 te betalen; de geleende €100 en 2 x €4,50 rente. Komt de man het goed niet ophalen binnen de gestelde termijn, dan wordt dit eigendom van online pandjeshuis Quipor.com